Misjonen Jesus Leger er en norsk, kristen misjonsorganisasjon med tilhørighet i pinsebevegelsen.

Organisasjonen ble grunnlagt i 1990 av helbredelses-predikanten Svein-Magne Pedersen. Pedersen har studert teologi ved Ansgarskolen og har bakgrunn fra et læstadiansk miljø i Nord-Norge og pinsebevegelsen. Pedersen har vært seks år i Canada, er både norsk og kanadisk statsborger.

I Canada ble søsterorganisasjonen Jesus Heals Ministry startet i 1994 med målsetting om å drive misjon i British Columbia. Organisasjonen arbeider i India, Moldova, Tanzania og gjennom den kanadiske organisasjon i Canada (2018). I tillegg kommer virksomheten over nett som drives gjennom telekirken og Gospel Channel. Den kanadiske organisasjonen er uavhengig av den norske, men de to organisasjonene samarbeider tett.

Det har vært store kontroverser rundt organisasjonens virksomhet. Dette har dreid seg om både misjonsvirksomheten, og at organisasjonen tar seg betalt for bønnetjenester som påstås å kunne helbrede sykdommer. Innsamlingskontrollen, en stiftelse som arbeider for å trygge innsamlingsvirksomhet, opprettet i 2018 en gransking av organisasjonen. Bakgrunnen for granskingen var avsløringer i media om at barnehjem organisasjonen samlet inn penger til i India i praksis ikke var i drift.

Forbrukertilsynet opprettet høsten 2018 en tilsynssak mot organisasjonen og truet med dagbøter dersom ikke organisasjonen sluttet å bruke vitnesbyrd i markedsføringen av helbredelsestjenester.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.