Minken Fosheim var en norsk skuespiller og barnebokforfatter.

Hun var ansatt ved Fjernsynsteatret i 1978–1983, og hadde deretter engasjementer ved flere norske teatre. Fjernsynsdebuten kom i 1979 som Hilde i Fruen fra havet. Hun hadde andre store roller i Fjernsynsteatrets oppsetninger av Byggmester Solness og Ballerina, gruppearbeidet Alma etter Oskar Braatens bøker og serieversjonen av De unges forbund.

Fosheim hadde sin scenedebut i 1979 som Petra i En folkefiende. Andre viktige sceneroller hadde hun i Hitler i New YorkRiksteatret, GodspellABC-teatret og Guys and DollsOslo Nye Teater.

Hun var en allsidig kunstner som behersker både drama, musikal, farse og komedie. Hun spilte hovedrollen i TV-versjonen av Holbergs Den vegelsinnede (1989).

Etter Fjernsynsteatret jobbet hun hovedsakelig med TV, med egne barneprogrammer og i satiremagasinet Egentlig; samtidig ledet hun sin egen teaterskole for barn. Hun har også gitt ut populære introduksjons-CDer for barn om klassiske komponister.

Minken Fosheim ble nominert til Spellemannprisen fire ganger for barneplater; i 1995 for Eventyret om Mozart, i 1996 for Eventyret om Beethoven, i 1997 for Eventyret om Grieg og i 2000 for Eventyret om Vivaldi. Hun mottok Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris i 1996.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.