Millie Behrens er en norsk smykkekunstner. Hun har diplomeksamen fra Statens håndverks- og kunstindustriskole i 1983 og er medlem av Norske kunsthåndverkere.

Millie Behrens arbeider hovedsakelig i sølv og gull med innslag av andre materialer som stein, tre, titan og andre metaller. Uttrykket i hennes arbeider et strengt, moderne formspråk. Hun har hatt flere utstillinger i både  inn- og utland.

Behrens har vunnet designoppdrag for David Andersen med en kolleksjon i sølv og emalje. Kolleksjonen oppnådde Norsk Formmerke for god design i 1997.

Millie Behrens har hatt flere offentlige oppdrag. Hun har laget ordførerkjede til Akershus fylkeskommune. I perioden 1999–2006 arbeidet Behrens med diadem og tilhørende smykkesett til dronning Sonja. I 2014 ble et nytt smykkesett innkjøpt av Det Kongelige Hoff.

Hennes arbeider er innkjøpt av Aberdeen Art Gallerys Collection, Kunstindustrimuseene i Oslo og Trondheim, Vestlandske Kunstindustrimuseum i Bergen, Nordnorsk Kunstmuseum i  Tromsø, Schleswig-Holstein Landesmuseum i Tyskland og Röhsska Museet i Gøteborg.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.