Millie Behrens er en norsk smykkekunstner. Hun har diplomeksamen fra Statens håndverks- og kunstindustriskole i 1983 og er medlem av Norske kunsthåndverkere.

Millie Behrens arbeider hovedsakelig i sølv og gull med innslag av andre materialer som stein, tre, titan og andre metaller. Uttrykket i hennes arbeider et strengt, moderne formspråk. Hun har hatt flere utstillinger i både  inn- og utland.

Behrens har vunnet designoppdrag for David Andersen med en kolleksjon i sølv og emalje. Kolleksjonen oppnådde Norsk Formmerke for god design i 1997.

Millie Behrens har hatt flere offentlige oppdrag. Hun har laget ordførerkjede til Akershus fylkeskommune. I perioden 1999–2006 arbeidet Behrens med diadem og tilhørende smykkesett til dronning Sonja. I 2014 ble et nytt smykkesett innkjøpt av Det Kongelige Hoff.

Hennes arbeider er innkjøpt av Aberdeen Art Gallerys Collection, Kunstindustrimuseene i Oslo og Trondheim, Vestlandske Kunstindustrimuseum i Bergen, Nordnorsk Kunstmuseum i  Tromsø, Schleswig-Holstein Landesmuseum i Tyskland og Röhsska Museet i Gøteborg.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.