Millie Behrens

Faktaboks

Millie Behrens
Født
1958, Oslo

Artikkelstart

Millie Behrens er en norsk smykkekunstner. Hun har diplomeksamen fra Statens håndverks- og kunstindustriskole i 1983 og er medlem av Norske kunsthåndverkere.

Millie Behrens arbeider hovedsakelig i sølv og gull med innslag av andre materialer som stein, tre, titan og andre metaller. Uttrykket i hennes arbeider et strengt, moderne formspråk. Hun har hatt flere utstillinger i både inn- og utland.

Behrens har vunnet designoppdrag for David Andersen med en kolleksjon i sølv og emalje. Kolleksjonen oppnådde Norsk Forms Merket for god design i 1997.

Millie Behrens har hatt flere offentlige oppdrag. Hun har laget ordførerkjedet til Akershus fylkeskommune. I perioden 1999–2006 arbeidet Behrens med diadem og tilhørende smykkesett til dronning Sonja. I 2014 ble et nytt smykkesett innkjøpt av Det Kongelige Hoff.

Hennes arbeider er innkjøpt av Aberdeen Art Gallerys Collection, Kunstindustrimuseene i Oslo, Trondheim og Bergen, Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø, Schleswig-Holstein Landesmuseum i Tyskland og Röhsska Museet i Gøteborg.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg