Faktaboks

Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Daglig leder
Signe Benedikte Lindbråten
Styreleder
Ingvild Hanssen

Miljøagentene er en frivillig, ideell natur- og miljøvernorganisasjon for barn, stiftet i 1989 under navnet «Blekkulfs Miljødetektiver». Miljøagentene er en selvstendig organisasjon som samarbeider med Norges Naturvernforbund. Samarbeidet omfatter blant annet viktige, aktuelle natur- og miljøvernsaker og tilbud om familiemedlemskap.

Miljøagentene har som mål å skape et varig og løsningsorientert engasjement for natur- og miljøvern hos flest mulig barn på barns premisser. Organisasjonen arbeider for å gi barn troen på seg selv, framtiden og at det nytter å gjøre noe. Kjernesaker er naturglede, transport og energi, forbruk, rettferdighet og demokrati.

Landsmøtet, som holdes annethvert år, er Miljøagentenes høyeste organ. Mellom landsmøtene er sentralstyret organisasjonens høyeste myndighet. Miljøagentenes sekretariat ligger i Oslo.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
94.991 Aktiviteter i andre interesseorganisasjoner ikke nevnt annet sted

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg