Faktaboks

Michele de Lucchi
Uttale
lˈukki
Født
8. november 1951, Ferrara, Italia
Takbelysning
Michele de Lucchi. Takbelysning. Modell: Tolomeo. Produsert av Artemide.

Michele de Lucchi er en italiensk designer. I 1980-årene arbeidet han i den innflytelsesrike Memphis-gruppen i Milano. Her ble de Lucchi kjent for sine radikale og provoserende gjenstander, hovedsakelig møbler og tekstiler.

De Lucchis stol First (1983) i metall og tre for Memphis-gruppen er like mye et kunstobjekt som et møbel. Stolen er en geometrisk lek der sirkelen er det bærende elementet. Radikal i utformingen er den vertikale sirkelformen i stålrør som er festet til stolbeina. Omtrent på midten av sirkelen er to svarte, dreide trekuler som kan indikere armlene. På høyden av sirkelformen er en flat, blå sirkel som fungerer som ryggbrett.

På Memphis-utstillingen på Galleri F 15 i 1984 viste Michele de Lucchi toseter-sofaen Lido (1982). Utformingen er arkitektonisk med sidevanger i svarte og hvite vertikaler som kan minne om søyler med blå armlene på toppen som kapitéler. Sete og rygg er i sterkt kontrasterende farger – rødt, grønt, lilla og gult.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Wildhagen, Fredrik (1984). Memphisgruppen i Galleri F 15 19 mai – 3 juni 1984, F 15

Eksterne lenker

Faktaboks

Michele de Lucchi

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg