Michael Bublé

Faktaboks

Michael Bublé

Michael Steven Bublé

født:
9. september 1975, Burnaby, British Columbia, Canada

Michael Bublé er en kanadisk vokalist, låtskriver og skuespiller av italiensk avstamning. Hans sangstil er i grenselandet mellom pop og jazz, og han er blitt kalt crooner og entertainer.

Bublé vokste opp i Burnaby – en forstad til Vancouver – og vant som 18-åring en talentkonkurranse. Dette gjorde ham kjent over hele Canada og fikk sangoppdrag i diverse tv-show, musikaler og revyer. To av hans låter i filmen Here's To Life! (2000) ble nominert til Genie-prisen. Han laget tre studioalbum (1996, 2001 og 2002) som ikke ble solgt i platebutikker.

Gjennombruddet kom i 2003 med albumet Michael Bublé, som gikk til topps i Australia og nådde Topp 10 i Canada og Storbritannia. Bublé produserte det sammen med David Foster. Oppfølgeren It's Time (2005) ble en storselger over hele verden (inkludert Norge), og i 2007 fikk han sin første internasjonale hit med Everything. Den nådde blant annet åttende plass i Norge og er med på albumet Call Me Irresponsible, i likhet med singlen Lost, som ble en Topp 20-hit i Norge og UK.

Med Haven't Met You Yet fikk Bublé sin største slager i både UK og USA. Singlen er med på albumet Crazy Love (2009), som også inneholder hiten Hollywood. Juleplata Christmas (2011) gikk til topps i mange land, deriblant Norge, hvor To Be Loved (2013) nådde andreplass. I 2016 kom Nobody But Me og i 2018 Love. Som skuespiller har Michael Bublé hatt mindre roller i to tv-serier og tre spillefilmer.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg