Faktaboks

Michael Bublé

Michael Steven Bublé

Født
9. september 1975, Burnaby, British Columbia, Canada
Michael Bublé, 2011
Michael Bublé, 2011
Av /Flickr 𝒲.
Lisens: CC BY SA 2.0

Michael Bublé er en kanadisk vokalist, låtskriver og skuespiller av italiensk avstamning. Hans sangstil er i grenselandet mellom pop og jazz, og han er blitt kalt crooner og entertainer.

Bublé vokste opp i Burnaby – en forstad til Vancouver – og vant som 18-åring en talentkonkurranse. Dette gjorde ham kjent over hele Canada, og han fikk sangoppdrag i diverse tv-show, musikaler og revyer. To av hans låter i filmen Here's To Life! (2000) ble nominert til Genie-prisen. Han laget tre studioalbum (1996, 2001 og 2002) som ikke ble solgt i platebutikker.

Gjennombruddet kom i 2003 med albumet Michael Bublé, som gikk til topps i Australia og nådde Topp 10 i Canada og Storbritannia. Bublé produserte det sammen med David Foster. Oppfølgeren It's Time (2005) ble en storselger over hele verden (inkludert Norge), og i 2007 fikk han sin første internasjonale hit med Everything. Den nådde blant annet åttendeplass i Norge og er med på albumet Call Me Irresponsible, i likhet med singlen Lost, som ble en Topp 20-hit i Norge og Storbritannia.

Med Haven't Met You Yet fikk Bublé sin største slager i både UK og USA. Singlen er med på albumet Crazy Love (2009), som også inneholder hiten Hollywood. Juleplata Christmas (2011) gikk til topps i mange land, deriblant Norge, hvor To Be Loved (2013) nådde andreplass. It's Beginning To Look A Lot Like Christmas har vært innom VG-lista hvert år siden 2014, med tredjeplass (2022) som beste plassering.

I 2016 kom albumet Nobody But Me og i 2018 Love. Som skuespiller har Michael Bublé hatt mindre roller i to tv-serier og tre spillefilmer.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg