Mette Møller - motedesigner

Faktaboks

Mette Møller
født:
5. mars 1970, Skedsmo
Antrekk fra 2008 av Mette Møller.

Mette Møller er en norsk motedesigner. Hun har spesialisert seg i kvinneklær, særlig strikkede.

Utdannelse og egen kolleksjon

Møller er utdannet innen klesdesign, tilskjæring og modellisme ved moteskolen ESMOD i Oslo, hvor hun i 1993 tok sin bachelor med strikk som spesialitet. Fra 1995 til 1999 laget hun strikkeoppskrifter for damemagasinet Kvinner og klær (KK), og i 1997 lanserte hun sin første damekolleksjon under navnet Klær uten like. I samme periode deltok hun i samarbeidet New Designers Forum, hvor unge norske designere gikk sammen om å markedsføre seg, blant annet med en felles stand under Moteuken i Oslo.

Taulemøller

Fra 2002 til 2005 var hun en av initiativtakerne til et lignende forum, kalt Design Street, som arrangerte egne motemesser med catwalk-visninger hvor både norske og utenlandske merker deltok. I 2003 opprettet hun selskapet Taulemøller AS, sammen med klesdesigneren Merete Taule. Samme år åpnet de butikken Boa på Grünerløkka i Oslo (2004–2006). I tillegg til egne merker, solgte de kjoler og kåper som de designet i fellesskap, under navnet Taulemøller. I 2010 trakk Mette Møller seg ut av selskapet.

Nytt selskap og netthandel

I 2009 opprettet hun aksjeselskapet Mette Møller AS, og merket hennes, Klær uten like, skiftet navn til Mette Møller. Samme år åpnet hun sin første butikk i Oslo. Fra 2011 til 2012 hadde hun også eget utsalg i Stavanger. I tillegg til sine to brandbutikker i Oslo, selger hun også kolleksjonene sine fra egen nettbutikk. Fra 2017 selges merket også i EU, via netthandel.

Mette Møller lanserer to kolleksjoner i året; vår/sommer og høst/vinter. Prototypene blir utformet på verkstedet hennes i Oslo, mens produksjonen foregår på fabrikker i Litauen og av strikkere i Sarajevo. I en periode laget hun også barnekolleksjoner.

Stil

Mette Møller er kjent for å lage klær i en ren og klassisk stil, med en frisk, moderne vri. Gjerne med detaljer hentet fra for eksempel sportstøy eller orientalsk klestradisjon. Plaggene er preget av designerens praktiske tilnærming til både form og farge, og med vektlegging på kvalitet og varighet. Hun arbeider fortrinnsvis med naturlige stoffer som ull, bomull og silke.

Priser og ulike oppdrag

I 1993 mottok hun den norske Moteukens designpris, og i årene 2003, 2004 og 2006 var hun nominert til designprisen Nåløyet. I perioden 2005 til 2012 var hun flere ganger sensor for bachelor- og masterstudenter ved Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling for klær og kostyme. Siden 2013 har Møller vært initiativtaker og medeier til Project Sarajevo AS, et samarbeid mellom en gruppe norske designere og kvinnelige produsenter i Bosnia-Hercegovina.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg