Mette Møller er en norsk motedesigner, spesialisert i strikk og kjent for sine tidløse plagg med kreativ vri. 

Møller er utdannet innen klesdesign, tilskjæring og modellisme ved moteskolen ESMOD i Oslo, hvor hun i 1993 tok sin bachelor med strikk som spesialitet. 

Fra 1995 til 1999 laget hun strikkeoppskrifter for damemagasinet Kvinner og klær (KK), og i 1997 lanserte hun sin første damekolleksjon under navnet Klær uten like. I samme periode deltok hun i samarbeidet New Designers Forum, hvor unge norske designere gikk sammen om å markedsføre seg, blant annet med en felles stand under Moteuken i Oslo. Fra 2002 til 2005 var hun en av initiativtakerne til et lignende forum, kalt Design Street, som arrangerte egne motemesser med catwalk-visninger hvor både norske og utenlandske merker deltok.

I 2003 opprettet hun selskapet Taulemøller AS, sammen med klesdesigneren Merete Taule. Samme år åpnet de butikken Boa på Grünerløkka i Oslo, hvor de i perioden 2004–06, - i tillegg til sine egne merker- solgte kjoler og kåper som de designet i fellesskap, under navnet Taulemøller. I 2010 trakk Mette Møller seg ut av selskapet. 

I 2009 opprettet hun aksjeselskapet Mette Møller AS, og merket hennes, Klær uten like, skiftet navn til Mette Møller. Samme år åpnet hun sin første butikk i Oslo. Fra 2011 til 2012 hadde hun også eget utsalg i Stavanger. I tillegg til sine to brandbutikker i Oslo, selger hun også kolleksjonene sine fra egen nettbutikk. Fra 2017 selges merket også i EU, via netthandel. 

Mette Møller lanserer to kolleksjoner i året; vår/sommer og høst/vinter. Protypene blir utformet på verkstedet hennes i Oslo, mens produksjonen foregår på fabrikker i Litauen og av strikkere i Sarajevo. I en periode laget hun også barnekolleksjoner.

Mette Møller er kjent for å lage klær i en ren og klassisk stil, med en frisk, moderne vri. Gjerne med detaljer hentet fra for eksempel sportstøy eller orientalsk klestradisjon. Plaggene er preget av designerens praktiske tilnærming til både form og farge, og med vektlegging på kvalitet og varighet. Hun arbeider fortrinnsvis med naturlige stoffer som ull, bomull og silke. På bloggen og på klesetikettene gir hun praktiske råd om bruk og behandling av plaggene. 

I 1993 mottok hun den norske Moteukens designpris, og i årene 2003, 2004 og 2006 var hun nominert til designprisen Nåløyet. 

I perioden 2005 til 2012 var hun flere ganger sensor for bachelor- og masterstudenter ved Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling for klær og kostyme. 

I 2014 ble Møllers sommerkolleksjon brukt under innspillingen av Jan Vardøens film Heart of Lightness.

Siden 2013 har Møller vært initiativtaker og medeier til Project Sarajevo  AS, et samarbeid mellom en gruppe norske designere og kvinnelige produsenter i Bosnia-Hercegovina

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.