Mercedes-Benz Trucks, tysk lastebilmerke, produsert av Daimler Trucks, som er en divisjon av Daimler AG. Lastebiler har blitt produsert under merket Mercedes-Benz siden 1926.

I 1926 fusjonerte Benz & Cie og Daimler, og dannet Daimler-Benz. Begge selskaper var blant de første til å produsere lastebiler med forbrenningsmotorer, Daimler hadde lansert det som regnes for verdens første lastebil med forbrenningsmotor i 1896, og Benz lansert sin første lastebil i 1898. Daimler-Benz hadde stor vekst etter den annen verdenskrig. Blant annet tok de over Hanomag-Henschel i 1970, i 1981 den amerikanske lastebilprodusenten Freightliner, og i 1998 den tunge lastebildivisjonen til Ford Motor Company.

Mercedes-Benz lastebiler blir produsert ved anlegg i Wörth (Tyskland), Molsheim (Frankrike), Aksaray (Tyrkia), Naberezjnyje Tsjelny (Russland, i samarbeid med KamAZ) og i São Bernardo do Campo (Brasil). Daimler Trucks produserte over 140 000 Mercedes-Benz lastebiler i 2012.

I Norge var Mercedes-Benz det tredje mest solgte lastebilmerket i 2016, med 818 nyregistrerte lastebiler. Det var per 31. desember 2014 registrert 11 648 Mercedes-Benz lastebiler i Norge, noe som var 15,67 % av den totale bestanden av lastebiler i Norge.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.