Meloskvartetten

Meloskvartetten, tysk strykekvartett 1965−2005, basert i Stuttgart, var kjent for et meget bredt repertoar, omfattende turnéer og mange plateinnspillinger.

Faktaboks

Også kjent som

Melos Quartett Stuttgart

Kvartetten bestod av Wilhelm Melcher (1940−2005; 1. fiolin) og Peter Buck (f. 1937; cello) foruten brødrene Gerhard Voss (f. 1939; 2. fiolin) og Hermann Voss (f. 1934; bratsj). I 1993 ble Gerhard Voss avløst av den amerikanske fiolinisten Ida Bieler.

Navnet Melos henspiller både på et begrep fra den greske antikkens musikkteori og navnene Melcher og Voss.

Kvartetten ble grunnlagt i oktober 1964, og holdt sin første konsert i 1965. Medlemmene kom fra forskjellige tyske orkestre. I 1967 sluttet de som orkestermusikere og begynte å turnere internasjonalt, en virksomhet som førte dem til en rekke europeiske land og til både Nord- og Sør-Amerika, Afrika og Asia. I 1975 ble alle fire medlemmene lærere ved Musikkhøyskolen i Stuttgart.

De laget plateinnspillinger fra 1969 for selskapet Deutsche Grammophon, blant annet av alle Cherubinis, Beethovens og Schuberts strykekvartetter. De har også spilt inn Mozarts klaverkvartetter med Georg Solti som pianist og Schuberts strykekvintett med Mstislav Rostropovitsj.

Meloskvartetten ble oppløst da Wilhelm Melcher døde i 2005.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg