Mats Strandberg

Faktaboks

Mats Strandberg
Født
1976, Fagersta, Västmanland
Av /Rabén & Sjögren.

Artikkelstart

Mats Strandberg er en svensk journalist og barne- og ungdomsbokforfatter. Han er særlig kjent for fantasytrilogien Sirkelen (2011–2013), som han skrev sammen med Sara Bergmark Elfgren.

Sirkelen-serien eller Engelforstrilogien består av Cirkeln (2011), Eld (2012) og Nyckeln (2013). Serien er i sjangeren urban fantasy eller inntrengerfantasy, og forteller om 6 jenter fra den fiktive småbyen Engelfors i Vest-Sverige. De oppdager at de er hekser, og er utvalgt for å redde verden.

Handlingen drives fram både av dynamikken mellom de seks – som presenteres som svært ulike typer, dialogen med deres oppdragsgivere og kampene mot fienden. Utviklingen av gruppen kan minne om både Harry Potter og Buffy, og samfunnsskildringen kan med litt velvilje sammenlignes med Fucking Åmål.

Strandberg har også skrevet krim- og skrekkromaner for voksne, og en trilogi for yngre barn om Frank 9 år som blir forvandlet til en snill varulv; trilogien begynner med Monstret i natten (2016). Sakprosaboka Monster i terapi : Skräcklitteraturens ikoner hos psykologen (2020) skrev han sammen med Jenny Jägerfeld.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg