Matlære var en lærebok med stor betydning for skolefaget husstell og heimkunnskap i 50 år. Boken kom ut første gang i 1916 og ble revidert 18 ganger, før den ble omarbeidet til Heimkunnskap for sjuende læreår i 1967.
Første utgave av Matlære kom i 1916 som lærebok for husstellfaget for 6. og 7. klasse. Det var skolekjøkkenlærerinne Inga Høst (Lie) (1868- 1956) som startet arbeidet med boken. Hun la egne didaktiske erfaringer og elevstemmer til grunn for bokens oppbygging. Teorier om ernæringslære, næringsmidler og regler for hygiene lå til grunn for valg av oppskrifter og elevenes praktiske matlaging. Skolekjøkkenlærerinne Ingeborg Milberg (1870-1959) ble raskt en medforfatter, og sammen skulle de revidere boken 10 ganger fram til 1946.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.