Matforsk var et forskningsinstitutt eid av Stiftelsen for landbrukets næringsmiddelforskning, som i dag er en del av Nofima AS. Matforsks oppdrag var å være kompetansesenter for næringsmiddelindustrien og bidra til å øke konkurransekraften i næringsmiddelindustrien gjennom næringsmiddelfaglig forskning og utvikling.

Matforsk ble etablert i 1970, og ble i 2007 en del av det nyopprettede Nofima AS sammen med instituttene Akvaforsk, Fiskeriforskning og Norconserv. Før fusjonen hadde Matforsk 160 ansatte (2005).

Instituttets spisskompetanse var knyttet til matkvalitet, fra definering av kvalitetsegenskaper i produkt og råvare, til måling og styring av kvalitetsparametre gjennom prosess og lagring. De viktigste kundegrupper var næringsmiddelbedrifter, leverandører til næringsmiddelindustrien, offentlige myndigheter, undervisnings- og forskningsinstitusjoner, samt dagligvarehandel og storkjøkken.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg