Mastodon

Mastodon er et amerikansk band innen sjangeren heavy metal som ble dannet i år 2000, og består nå av medlemmene Troy Sanders (bass og vokal), Brann Dailor (trommer), Brent Hinds (gitar) og Bill Kelliher (gitar). Deres musikk er kjent for progressive gitarriff, akkompagnert av energisk tromming, samt en blanding av harmoniske vokallinjer og brølende eller skrikende vokal. Bandet er oppkalt etter det utdødde dyret mastodont.

Mastodon debutterte med albumet Remission i 2002, og fikk anerkjennelse i USA for platens unike grove og harde lydbilde. Det internasjonale gjennombruddet kom i 2004 med utgivelsen av det andre albumet, Leviathan. Dette albumet er løst basert på Herman Melvilles roman Moby Dick.

Neste studioutgivelse, Blood Mountain, kom i år 2006. Bandet hadde på dette tidspunktet rettet seg mot mer komplekse instrumentpartier, og utviklet senere lydbildet ytterligere med konseptalbumet Crack the Skye i 2009. Albumet er løst basert på Rasputin, en mystiker med særlig innflytelse under romanov-dynastiet i Russland. Dette albumet viser enda tydeligere bandets musikalske utvikling i retning progressiv rock. Mastodons femte studioalbum The Hunter, ble utgitt i 2011. Med dette albumet går bandet litt tilbake til gamle tradisjoner og unngår konseptformen. Albumet viser allikevel tydelig at bandet stadig er i utvikling. De fulgte opp med Once More 'Round The Sun i 2014 og Emperor of the Sand i 2017.

Mastodon har vunnet en rekke priser av anerkjente musikktidsskrifter i USA som Kerrang, Revolver og Metal Hammer. De har også blitt stemplet som et av de mest bemerkelsesverdige nye amerikanske metalbandene, på grunn av deres innflytelse på hvordan sjangeren har endret seg i løpet av deres aktive år.

Andre utgivelser

  • Sick Leg – 2000, EP
  • Lifesblood – 2001, EP
  • Call of the Mastodon – 2006, samlede verk
  • Live at the Aragon – 2009, livealbum

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg