Det publiseres flere aviser i Tsjad, noen daglig og flere ukentlig. Blant de største og mest levedyktige er dagsavisen L`Obervateur og ukeavisene La Voix og N'Djamena Hebdo. Avisene kan sjeldent kjøpes utenfor hovedstaden N'Djamena fordi distribusjonen er usikker og langsom i tillegg til at markedet et lite. Avisopplagene er små og avisene så dyre at kun en liten middelklasse har råd til å kjøpe dem.

De fleste i landet har egen radio og tilgang til TV. Radionyheter formidles både på fransk, arabisk og ulike lokale språk. Det finnes både offentlige og private nasjonale radiokanaler. Dessuten finnes det i en rekke større byer private radiokanaler som sender på lokale språk. Staten eier og kontrollerer Tsjad's eneste TV kanal via L’Office National de Radiodiffusion et de Télévision. Denne ble bestemt nedlagt i august 2016. Nyhetssendinger er veldig fokuserte på president Idriss Deby Itnio og er alltid svært positive til alt han og hans koner foretar seg.

Mens mobiltelefoner er svært utbredt i Tsjad var det først i 2014 at deler av landet fikk 3G dekning og således kunne tilby abonnenter internett tilgang på mobil. Prisen for datatrafikk på mobil er imidlertid så høy at bare en liten andel av de rikeste har råd til å benytte dette.

Internettkafeer er vanlig i de store byene. Nyheter fra blogger og nettaviser unnslipper myndighetenes sensur og er blitt veldig populære blant den utdannede delen av befolkningen. De mest oppdaterte informasjonskanalene på Internett er det regime vennlige http://www.journaldutchad.com  og det svært regime kritiske http://www.tchadactuel.com 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.