Massemedier i Thailand

Thailand innførte en lov om pressesensur i 1976. Denne loven ble opphevet 1991, men fremdeles kontrollerer regjeringen og det militære nesten alle riksdekkende, bakkebaserte TV-nettverk og driver mange av landets radiostasjoner. Pressen står fritt til å kritisere regjeringens politikk, korrupsjon, menneskerettsbrudd osv., men når det gjelder de militære, kongehuset, domstolene og andre sensitive emner, utøves en stor grad av selvsensur.

Thailand har 22 dagsaviser (2004) som trykkes enten på thai (14), kinesisk (4) eller engelsk.(4). Størst er den konservative Thai Rath (ca. 800 000). Den thailandske pressen er sterkt konsentrert i hovedstaden Bangkok.

De viktigste kringkastingsselskapene er statlige. Radio Thailand sender tre innenlandsprogrammer i tillegg til utenlandssendinger. Men det er et stort antall private radiostasjoner, bare i og rundt Bangkok er det ca. 60. Den første fjernsynssenderen i Bangkok startet sin virksomhet i 1954. Åtte statlige og private selskaper driver fjernsynskanaler, to av dem er kontrollert av hæren, fire av dem av staten.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg