Saudi-Arabia har 12 dagsaviser (2004), størst er den London-baserte panarabiske avisen Asharq al-Awsat (gr.lagt 1978, opplag ca. 200 000), Ar-Riyadh (gr.lagt 1965, opplag ca. 150 000, Okaz (gr. lagt 1960. opplag ca. 107 000) og Al-Jazirah (opplag ca. 94 000). Arab News (opplag ca. 110 000) er en kjent, engelskspråklig dagsavis som blir lest i flere arabiske land. Pressen har en stor grad av frihet når det gjelder meningsytringer og nyhetsdekning, men kritikk av islam, kongefamilien og regjeringen får ikke forekomme. I tillegg til dagsavisene har landet en rekke ukeblader og andre periodika.

Det saudiarabiske informasjonsministeriet driver egen kringkasting som sender to arabiske radioprogrammer i tillegg til utenlandssendinger på 11 språk. Aramco Radio er en privat stasjon i Dharan, som siden 1948 har sendt musikk- og underholdningsprogrammer på engelsk beregnet på ansatte i selskapet. Det statlige fjernsynet, som både har sendinger på arabisk og engelsk, startet med en kanal i 1965, og begynte sendinger i en kanal 2 i 1983.

Regjeringen har investert stort i sikkerhetssystemer for å blokkere Internett-sider som vurderes som skadelige, dette kan gjelde alt fra sider med uønskede religiøse synspunkter til reklamer for badedrakter. En stor del av landets Internett-brukere er antakelig kvinner, noe som skyldes de begrensningene som er lagt på deres bevegelsesfrihet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.