Saudi-Arabia har 12 dagsaviser (2004), størst er den London-baserte panarabiske avisen Asharq al-Awsat (gr.lagt 1978, opplag ca. 200 000), Ar-Riyadh (gr.lagt 1965, opplag ca. 150 000, Okaz (gr. lagt 1960. opplag ca. 107 000) og Al-Jazirah (opplag ca. 94 000). Arab News (opplag ca. 110 000) er en kjent, engelskspråklig dagsavis som blir lest i flere arabiske land. Pressen har en stor grad av frihet når det gjelder meningsytringer og nyhetsdekning, men kritikk av islam, kongefamilien og regjeringen får ikke forekomme. I tillegg til dagsavisene har landet en rekke ukeblader og andre periodika.

Det saudiarabiske informasjonsministeriet driver egen kringkasting som sender to arabiske radioprogrammer i tillegg til utenlandssendinger på 11 språk. Aramco Radio er en privat stasjon i Dharan, som siden 1948 har sendt musikk- og underholdningsprogrammer på engelsk beregnet på ansatte i selskapet. Det statlige fjernsynet, som både har sendinger på arabisk og engelsk, startet med en kanal i 1965, og begynte sendinger i en kanal 2 i 1983.

Regjeringen har investert stort i sikkerhetssystemer for å blokkere Internett-sider som vurderes som skadelige, dette kan gjelde alt fra sider med uønskede religiøse synspunkter til reklamer for badedrakter. En stor del av landets Internett-brukere er antakelig kvinner, noe som skyldes de begrensningene som er lagt på deres bevegelsesfrihet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.