Massemedier i Nicaragua

Landet har tre dagsaviser og flere aviser og blader som utkommer sjeldnere. Som landets viktigste avis regnes gjerne La Prensa. Under sandinistregimet var den den viktigste opposisjonsavisen, med senere president Violeta Barrios de Chamorro som redaktør. I denne perioden ble det ved flere anledninger innført pressesensur, i første rekke rettet mot La Prensa, som ble helt stengt juni 1986, radiostasjonen Radio Católica var blitt stengt et halvår tidligere. Begge fikk gjenoppta virksomheten i 1987 i forbindelse med den mellomamerikanske fredsplanen.

Øvrige dagsaviser er El Nuevo Diario og La Noticia de Managua.

Det er flere hundre radiostasjoner i Nicaragua, blant dem både religiøse stasjoner og virksomheter drevet av forskjellige organisasjoner. Den sandinistvennlige Radio Ya og Radio Católica spiller viktige roller i samfunnsdebatten. Regjeringens radiostasjon er Radio Nicaragua.

Det er fjernsynssendinger i en rekke kanaler, en av dem er den statlige Sistema Nacional de Televisión (SNTV). Kabel-TV-nettet distribuerer i tillegg et stor antall kanaler; blant annet spanskspråklige nyhetskanaler fra det øvrige Latin-Amerika, USA og Europa.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg