Før innføringen av flerpartivalg i Kamerun i 1990 hadde myndighetene full kontroll over massemedia i landet. Avisen Cameroon Tribune er myndighetenes talerør og har kommet ut siden 1974 både på engelsk og fransk. CRTV er myndighetenes TV-kanal og har sendt daglig siden 1985. Flere radiostasjoner er betalt og kontrollert av myndighetene og sender på fransk, engelsk og flere lokale språk daglig.

Etter 1990 er medielandskapet endret kraftig. Flere titalls dags- og ukeaviser har sett dagens lys. Mange av dem er svært kritiske til myndighetenes politikk. Toneangivende opposisjonsaviser er Le Messager og La Nouvelle Expression. Private radiostasjoner har daglige sendinger på flere språk og mange reportasjer er skeptiske til myndighetene.

Grunnloven fra 1996 lovfester ytringsfrihet og pressefrihet. Satellittsendinger på TV (fra 2001) samt informasjon tilgjengelig på internett gjør at myndighetenes informasjonskontroll er minimal sammenlignet med perioden før 1990. Likevel blir lokale journalister ofte utsatt for myndighetenes hets og trusler, og ytringsfrihetsorganisasjonen Freedom House klassifiserer pressefriheten i Kamerun som dårlig.

 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.