Massemedier i Argentina

Argentina har ca. 160 dagsaviser med et samlet opplag på rundt 4 mill. De 14 viktigste riksdekkende dagsavisene har et samlet opplag på i underkant av 2 mill., i tillegg til disse har landet over 20 større lokale dagsaviser. Sammen med Chile har Argentina tradisjonelt ligget langt over alle andre land i Nord- og Sør-Amerika når det gjelder avislesning. De store Buenos Aires-avisene leses over hele landet. Størst er Crónica og Clarín med opplag på henholdsvis 190 000 og 616 000 på hverdager og 1 mill. og 450 000 på søndager. La Prensa (grunnlagt 1869) og La Nación (grunnlagt 1870) er internasjonalt kjente aviser.

Ved siden av den offentlige kringkastingsvirksomheten opererer en lang rekke private, kommersielle radio- og fjernsynsstasjoner; de fleste er samlet i to store organisasjoner. Staten fører tilsyn med all kringkasting. Fjernsynssendinger kom i gang i 1951.

Under juntatiden 1976-83 var det uoffisiell sensur av presse og kringkasting. Etter dette har landet hatt vanlig presse- og kringkastingsfrihet.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg