Argentina har ca. 160 dagsaviser med et samlet opplag på rundt 4 mill. De 14 viktigste riksdekkende dagsavisene har et samlet opplag på i underkant av 2 mill., i tillegg til disse har landet over 20 større lokale dagsaviser. Sammen med Chile har Argentina tradisjonelt ligget langt over alle andre land i Nord- og Sør-Amerika når det gjelder avislesning. De store Buenos Aires-avisene leses over hele landet. Størst er Crónica og Clarín med opplag på henholdsvis 190 000 og 616 000 på hverdager og 1 mill. og 450 000 på søndager. La Prensa (grunnlagt 1869) og La Nación (grunnlagt 1870) er internasjonalt kjente aviser.

Ved siden av den offentlige kringkastingsvirksomheten opererer en lang rekke private, kommersielle radio- og fjernsynsstasjoner; de fleste er samlet i to store organisasjoner. Staten fører tilsyn med all kringkasting. Fjernsynssendinger kom i gang i 1951.

Under juntatiden 1976-83 var det uoffisiell sensur av presse og kringkasting. Etter dette har landet hatt vanlig presse- og kringkastingsfrihet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.