Angola fikk pressefrihet i 1991, etter at pressen hadde blitt nasjonalisert i 1976. Det er få dagsaviser i Angola. Viktigst er Jornal de Angola som utkommer i Luanda med et opplag på ca. 40 000. Fra 1990-tallet oppsto- og inngikk en lang rekke ukeaviser. Mange, tross lave opplag (vanligvis 5000-10,000), har hatt stor betydning for medielandskapet og diskusjonene i det offentlige rom. 

Landets fjernsynsselskap (TPA) er statlig, og har to kanaler. Fra 2007 oppsto den private TV Zimbo. I tillegg til det statlige radioselskapet Rádio Nacional de Angola som sender i mange kanaler og har sendinger på portugisisk og en rekke forskjellige lokale språk, finnes det flere kommersielle og en kirkelig radiostasjon. Kun den nasjonale radiostasjonen har tillatelse til å sende på riksdekkende frekvenser. 

Med unntak av noen få dagsaviser og nærradioer, er alle massemedier i Angola (inkludert de private avisene) under tett politisk kontroll av regjeringspartiet MPLA eller enkeltpersoner nær presidentmakten. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.