Masai Mara er en nasjonalpark i Kenya, opprettet i 1961. Den ligger om lag 270 km vest for hovedstaden Nairobi og har sitt navn etter den nomadiske folkegruppen i området, masaiene, og elven Mara. Området henger sammen med slettelandskapet Serengeti i Tanzania.

Masai Mara er et av de mest besøkte turistmålene i Kenya med gode hoteller og enklere overnattingssteder. Det arrangeres safarier for turister som vil se nasjonalparkens rike dyreliv.

Masaia Mara er hjem for de fleste arter av Afrikas ville dyr, så som elefanter, løver, bøfler, neshorn, krokodiller, flodhester, og leoparder, samt en rekke ulike typer antiloper og flere hundre fuglearter. Best kjent er en årlig vandring gjennom området av flere hundre tusen gnuer og sebraer på leting etter beite og vann.

Som nasjonalpark er Masai Mara beskyttet mot jordbruk og ligger i betydelig avstand fra større befolkningssentra. Masaiene lever rundt viltreservatet og delvis innenfor med sine krøtterflokker. Området ligger på 1500 meters høyde og har et forholdsvis fuktig klima og frodig vegetasjon. Derfor kan et relativt lite areal gi nok mat til et stort antall planteetere.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.