Masai Mara

Masai Mara. Sjiraff og sebraer på savannen. Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /NTB Scanpix ※.
Lisens: Gjengitt med tillatelse

Masai Mara er en nasjonalpark i Kenya, opprettet i 1961. Den ligger om lag 270 km vest for hovedstaden Nairobi og har sitt navn etter den nomadiske folkegruppen i området, masaiene, og elven Mara. Området henger sammen med slettelandskapet Serengeti i Tanzania.

Faktaboks

Uttale
mˈasai mˈara

Masai Mara er et av de mest besøkte turistmålene i Kenya med gode hoteller og enklere overnattingssteder. Det arrangeres safarier for turister som vil se nasjonalparkens rike dyreliv.

Dyreliv

Best kjent er en årlig vandring gjennom området av flere hundre tusen gnuer og sebraer på leting etter beite og vann.

Masaia Mara er hjem for de fleste arter av Afrikas ville dyr, så som elefanter, løver, bøfler, neshorn, krokodiller, flodhester, og leoparder, samt en rekke ulike typer antiloper og flere hundre fuglearter. Best kjent er en årlig vandring gjennom området av flere hundre tusen gnuer og sebraer på leting etter beite og vann.

Vegetasjon

Masaiene lever rundt viltreservatet og delvis innenfor med sine krøtterflokker.

Som nasjonalpark er Masai Mara beskyttet mot jordbruk og ligger i betydelig avstand fra større befolkningssentra. Masaiene lever rundt viltreservatet og delvis innenfor med sine krøtterflokker. Området ligger på 1500 meters høyde og har et forholdsvis fuktig klima og frodig vegetasjon. Derfor kan et relativt lite areal gi nok mat til et stort antall planteetere.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg