Mario Cipollini er ansett som en av verdens beste spurtere noensinne og tok 189 seire i løpet av karrieren.

Eric Houdas/Wikimedia Commons. fri

Mario Cipollini, tidligere italiensk landeveissyklist. Med sine 189 seire er Cipollini blant de mestvinnende rytterne noensinne. Han var en av fremste spurterne på 1990-tallet, i tillegg var han en eksentrisk person og en høyt profilert rytter. Blant hans største triumfer er hans 42 etappeseire i Italia rundt og VM-gullet på fellestartrittet i 2002.  

Cipollini tok 189 seire i løpet av karrieren. Han er ansett som den beste spurteren i sin generasjon og vant etappeseire i alle de tre store etapperittene. Han innehar rekorden for antall etappeseire i Italia rundt (42) og har vunnet 12 etapper i Frankrike rundt og tre etapper i Spania rundt.  I 2002 hadde han sin beste sesong da han vant seks etapper i Italia rundt, vårklassikeren Milan-Sanremo og VM-gull. I 2005 la han opp som profesjonell syklist, men gjorde et kort comeback under Tour of California i 2008.

Cipollini var kjent for sin klesstil, både på og av sykkelen og konkurrerte ofte i egendesignede sykkeltrøyer. Etter endt sykkelkarriere lanserte han en kleskolleksjon og etablerte sykkelprodusenten MCippolini. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.