Mario Cipollini er ansett som en av verdens beste spurtere noensinne og tok 189 seire i løpet av karrieren.

Eric Houdas/Wikimedia Commons. fri

Mario Cipollini, tidligere italiensk landeveissyklist. Med sine 189 seire er Cipollini blant de mestvinnende rytterne noensinne. Han var en av fremste spurterne på 1990-tallet, i tillegg var han en eksentrisk person og en høyt profilert rytter. Blant hans største triumfer er hans 42 etappeseire i Italia rundt og VM-gullet på fellestartrittet i 2002.  

Cipollini tok 189 seire i løpet av karrieren. Han er ansett som den beste spurteren i sin generasjon og vant etappeseire i alle de tre store etapperittene. Han innehar rekorden for antall etappeseire i Italia rundt (42) og har vunnet 12 etapper i Frankrike rundt og tre etapper i Spania rundt.  I 2002 hadde han sin beste sesong da han vant seks etapper i Italia rundt, vårklassikeren Milan-Sanremo og VM-gull. I 2005 la han opp som profesjonell syklist, men gjorde et kort comeback under Tour of California i 2008.

Cipollini var kjent for sin klesstil, både på og av sykkelen og konkurrerte ofte i egendesignede sykkeltrøyer. Etter endt sykkelkarriere lanserte han en kleskolleksjon og etablerte sykkelprodusenten MCippolini. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.