Marie Bergman

Faktaboks

Marie Bergman

Kajsa Marie Bergman

Født
21. november 1950, Stockholm

Artikkelstart

Marie Bergman er en svensk sanger, gitarist og komponist som på 1970-tallet hadde suksess med sine plater i grenselandet mellom visesang og rock- Hun har vunnet mange tilhengere, også i Norge, med sine engasjerte tekster og sin intense sceneopptreden.

Hun ble først kjent som medlem av vokalgruppa Family Four i 1969-1972, og det første soloalbumet var Mitt ansikte (1974). Hun nådde Topp 20 på VG-lista med albumene ...hjärtats lust (1981) og Instant energi (1982; Marie Bergman Band). Av andre album kan nevnes Mångalen (1985; Marie Bergman & Magic Body Band) og Kärlekens ansikte (1989). Hun har også opptrådt som jazzsanger, blant annet på albumet But Beautiful (1994). Samme år sang Bergman duett med Roger Pontare på Stjärnorna. Låta vant Sveriges Melodi Grand Prix-finale og ble nummer 13 i Eurovision Song Contest.

En av Bergmans mest kjente innspillinger er Ingen kommer undan politiken (1976), som er en oversettelse av Kate & Anna McGarrigles Complainte pour Ste. Catherine. Den ble i 2011 tolket av norske Razika som Ingen kommer unna politikken.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg