Marianne Heske, norsk billedkunstner. Etter utdannelse ved Bergen kunsthåndverkskole i 1967–71, hadde hun lengre kunststudier i Paris, London og Maastricht i Nederland.

I sine arbeider har Heske benyttet tradisjonelle grafiske teknikker, fotografi, silketrykk, collage og installasjoner, men har vakt størst oppmerksomhet innen- og utenlands med computer-malerier av vestlandsmotiver tatt opp på video og deretter overført datamaskinelt med tusj på lerret. Hennes installasjon Istårn (1992), bestilt til utstillingen Vinterland, OL Lillehammer i 1994, viste to tårn, det ene er varmt inni, men kaldt utenpå, det andre er kaldt inni, men varmt utenpå. Disse tårnene skulle få folk til å reagere på kulde og varme, mørke og lys. Hun representerte Norge ved Biennalen i São Paulo i 1996 med denne installasjonen.

Heske har utført offentlige utsmykninger ved NRK Hordaland, Bergen (1991), ved Høgskolen i Stavanger (1995) og i Mannheller fjelltunnel i Sogn og Fjordane (1995). Representert i Nasjonalmuseet/Nasjonalgalleriet i Oslo. Statsstipend fra 2004.

  • Veiteberg, Jorunn: To whom it may concern: Marianne Heske, 2002, isbn 82-91727-09-0, Finn boken

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.