Marianne Heske, norsk billedkunstner. Etter utdannelse ved Bergen kunsthåndverkskole i 1967–71, hadde hun lengre kunststudier i Paris, London og Maastricht i Nederland.

I sine arbeider har Heske benyttet tradisjonelle grafiske teknikker, fotografi, silketrykk, collage og installasjoner, men har vakt størst oppmerksomhet innen- og utenlands med computer-malerier av vestlandsmotiver tatt opp på video og deretter overført datamaskinelt med tusj på lerret. Hennes installasjon Istårn (1992), bestilt til utstillingen Vinterland, OL Lillehammer i 1994, viste to tårn, det ene er varmt inni, men kaldt utenpå, det andre er kaldt inni, men varmt utenpå. Disse tårnene skulle få folk til å reagere på kulde og varme, mørke og lys. Hun representerte Norge ved Biennalen i São Paulo i 1996 med denne installasjonen.

Heske har utført offentlige utsmykninger ved NRK Hordaland, Bergen (1991), ved Høgskolen i Stavanger (1995) og i Mannheller fjelltunnel i Sogn og Fjordane (1995). Representert i Nasjonalmuseet/Nasjonalgalleriet i Oslo. Statsstipend fra 2004.

  • Veiteberg, Jorunn: To whom it may concern: Marianne Heske, 2002, isbn 82-91727-09-0, Finn boken

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.