Maria Haukaas Mittet

Faktaboks

Maria Haukaas Mittet

Maria Haukaas Storeng

Født
3. august 1979, Finnsnes

Maria Haukaas Mittet

Av /Scanpix.

Artikkelstart

Maria Haukaas Mittet er en popsanger og skuespiller fra Senja som er mest kjent for å ha gjort det bra i Eurovision Song Contest.

I 1991 fikk den tolv år gamle Maria Haukaas Storeng tittelrollen i musikalen Annie på Bryggeteateret i Oslo. Hun sang i andre musikaler og show de neste årene. Som deltaker i Idol våren 2004 ble hun snart en favoritt hos pressen med sin sterke, soul-aktige stemme. Høsten 2004 platedebuterte hun som soloartisten Maria med singlen Breathing, som nådde femteplass på VG-lista.

Det ble bare 20. plass på oppfølgeren Should’ve (2005) og 13. plass på debutalbumet Breathing (2005). Det store gjennombruddet fikk hun med Hold On Be Strong, som var skrevet av Mira Craig og vant Melodi Grand Prix i 2008. Låta havnet på 5. plass i den internasjonale finalen i Beograd, og singlen gikk til topps på VG-lista og Norsktoppen. Den ble også en hit i Sverige og Danmark. Det ble 3. plass i Norge på det soulinspirerte albumet Hold On Be Strong. Hun kalte seg nå Maria Haukaas Storeng.

I 2009 havnet hun på 7. plass i den svenske Grand Prix-finalen med Killing Me Tenderly (i duett med Anna Sahlene). I 2010 deltok hun i norsk Grand Prix med Make My Day, som ble uplassert i finalen. Singlen nådde 14. plass på VG-lista, mens albumet Make My Day floppet. Sommeren 2010 giftet hun seg med skuespilleren og musikalartisten Hans Marius Hoff Mittet og tok navnet Maria Haukaas Mittet.

Hun sang den offisielle Ski-VM 2011-låta Glorious (7. plass på VG-lista). Høsten 2011 hadde hun stor suksess med sitt samarbeid med Oslo Gospel Choir: En stjerne skinner i natt ble en hit, og albumet Lys imot mørketida gikk helt opp til 2. plass. Høsten 2014 kom albumet Heim, der hun sang på nordnorsk.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg