Margaret Knutson Aase

Jujutsu-utøver Margaret Knutson Aase

Den norske jujutsu og brasiliansk jiujitsu-utøveren Margaret Knutson Aase ble kjent da hun vant TV-programmet Norges beste fighter.

Jujutsu-utøver Margaret Knutson Aase
Av .

Artikkelstart

Margaret Knutson Aase er en norsk brasiliansk jiu-jitsu- og jujutsu-utøver, som også har konkurrert i MMA. Hun har vunnet tre VM-gull i brasiliansk jiu-jitsu og ett VM-gull i jujutsu. I 2012 vant hun Viasat 4-programmet «Norges beste fighter» og i 2020 var hun en av ti deltagere i NRK-programmet «Mesternes mester».

Knutson Aase kommer fra Kristiansand og startet med jujutsu-trening som åtteåring, inspirert av sin kusine. Som 20-åring begynte hun også å trene brasiliansk jiu-jitsu.

I 2012 debuterte hun som MMA-proff. Hun vant mot svenske Lina Eklund under «Rumble of the Kings»-stevnet i Linköping. Året etter avsluttet hun MMA-karrieren, men fortsatte å trene brasiliansk jiu-jitsu.

Hun har trent brasiliansk jiu-jitsu med instruktør Marcelo Yogui i Brasil, på Frontline Academy i Oslo, samt med vedensmester Leticia Ribeiro og dameteamet Gracie Humaita i USA. I dag representerer hun Gracie Humaita og MKA BJJ, som hun selv har grunnlagt.

Margaret Knutson Aase er utdannet idrettspedagog, personlig trener og gruppeinstruktør ved Norges idrettshøgskole. Hun har en bachelor i fysisk aktivitet og helse (FAH) og jobber som idrettslærer og kampsportinstruktør.

Hovedmeritter

Brasiliansk jiu-jitsu

Mesterskap Plassering
IBJJF EM 2016 Sølv
IBJJF VM 2012 Gull
IBJJF VM 2011 Gull
IBJJF VM No gi 2011 Gull
IBJJF EM åpen klasse 2011 Gull
IBJJF VM 2010 Sølv
IBJJF VM åpen klasse 2010 Bronse

Jujutsu

Mesterskap Plassering
JJIF Grand Slam German Open 2016 Gull
JJIF U21 2007 Gull
JJIF U21 EM 2006 Sølv
JJIF U21 VM 2005 Bronse

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg