Margaret Johansen

Faktaboks

Margaret Johansen
Født
4. april 1923, Skien
Død
1. mars 2013

Bilde fra Norsk biografisk leksikon

Margaret Johansen
Av /NTB Scanpix ※.
Lisens: Gjengitt med tillatelse

Margaret Johansen var en norsk forfatter. Hun utgav en rekke romaner og novellesamlinger, blant annet Om kvinner (1971), Men mannen ler (1973), Det var en gang en sommer (1974), Død og småsuppe (1976), Damenes vals (1978), Du kan da ikke bare gå (1981), Mandagsbarn (1984), Tidsfordriv (1988) og Coras krig (1991).

I sine bøker er Johansen særlig opptatt av kvinnens stilling i et fastlåst kjønnsrollemønster, av omsorgsbelastninger, skjult mishandling og overgrep, alt formidlet med sterkt engasjement. Du kan da ikke bare gå er dramatisert og oppført blant annet på Trøndelag Teater og i Fjernsynsteatret, og Johansen har ellers skrevet en del mindre stykker for scenen. Min far er en grønn dunk (1987) er en samling artikler og kåserier.

Bibliografi

  • Coras krig (Roman, 1991)
  • Tidsfordriv (Noveller, 1988)
  • Min far er en grønn dunk (Kortprosa, 1987)
  • Mandagsbarn (Roman, 1984)
  • Du kan da ikke bare gå (Roman, 1981)
  • Damenes vals (Roman, 1978)
  • Død og småsuppe (Roman, 1976)
  • Det var en gang en sommer (Noveller, 1974)
  • Man mannen ler (Noveller, 1973)
  • Om kvinner (Noveller, 1971)

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Rottem, Øystein: Norges litteraturhistorie, b. 7: Inn i medietidsalderen, 1997, isbn 82-02-15477-4, Finn boken

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg