Marco Minniti

Faktaboks

Marco Minniti
Født
6. juni 1956, Reggio Calabria
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Artikkelstart

Marco Minniti er en italiensk politiker (Partito Democratico). Minniti var innenriksminister i Italia fra 12. desember 2016 til 1. juni 2018.

Politisk karriere

Minniti studerte filosofi ved universitetet i Messina og engasjerte seg tidlig i politikken. Han var først medlem av kommunistpartiets ungdomsorganisasjon, og ble deretter medlem av venstrepartiet Partito Democratico della Sinistra (PDS). Han var statssekretær i flere regjeringer i perioden fra 1998, og ble medlem av deputertkammeret i 2001 og av senatet i 2013. I 2016 ble Marco Minniti utnevnt til innenriksminister i Paolo Gentilonis regjering.

Flyktningavtalen med Libya

Marco Minniti kontaktet i 2017 Libyas FN-støttede statsminister Fayez al-Sarra for å inngå en avtale som hadde til hensikt å begrense flyktningstrømmen fra Libya til Italia. Avtalen som senere ble inngått mellom den italienske regjeringen og flere lokale myndigheter i Libya gikk ut på at illegale immigranter skulle stanses ved Libyas sørgrense, og at landets myndigheter skulle arbeide for å bekjempe menneskesmugling utenfor kysten nord for Libya. Det umiddelbare resultatet av disse avtalene, som Marco Minniti anses å være arkitekten bak, var at antallet immigranter som prøvde å komme til Europa over Middelhavet, ble kraftig redusert.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg