Marco Minniti av Governo italiano. CC BY 2.0

Marco Minniti er en italiensk politiker (Partito Democratico). Minniti var innenriksminister i Italia fra 12. desember 2016 til 1. juni 2018.

Minniti studerte filosofi ved universitetet i Messina og engasjerte seg tidlig i politikken. Han var først medlem av kommunistpartiets ungdomsorganisasjon, og ble deretter medlem av venstrepartiet Partito Democratico della Sinistra (PDS). Han var statssekretær i flere regjeringer i perioden fra 1998, og ble medlem av deputertkammeret i 2001 og av senatet i 2013. I 2016 ble Marco Minniti utnevnt til innenriksminister i Paolo Gentilonis regjering.

Marco Minniti kontaktet i 2017 Libyas FN-støttede statsminister Fayez al-Sarra for å inngå en avtale som hadde til hensikt å begrense flyktningstrømmen fra Libya til Italia. Avtalen som senere ble inngått mellom den italienske regjeringen og flere lokale myndigheter i Libya gikk ut på at illegale immigranter skulle stanses ved Libyas sørgrense, og at landets myndigheter skulle arbeide for å bekjempe menneskesmugling utenfor kysten nord for Libya. Det umiddelbare resultatet av disse avtalene, som Marco Minniti anses å være arkitekten bak, var at antallet immigranter som prøvde å komme til Europa over Middelhavet, ble kraftig redusert.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.