Manuela Ramin-Osmundsen, norsk-fransk tjeneste- og organisasjonskvinne, født på Martinique i Karibia, gift med Terje Osmundsen; norsk statsborger fra 2007. Hun er utdannet jurist fra Paris og har arbeidet som advokatfullmektig i Paris og ved EU-kommisjonen. Hun kom til Norge i 1991 og har arbeidet som stipendiat ved Universitetet i Oslo og rådgiver i Statens helsetilsyn. Leder for Senter mot etnisk diskriminering 1998–2002.

Fra 2002 til 2006 var hun ass. direktør i Utlendingsdirektoratet (UDI), deretter direktør en kort periode 2006, da hun ble nødt til å trekke seg etter avsløringene om at UDIs ledelse hadde brutt med politiske retningslinjer. 2006–07 var hun knyttet til Utenriksdepartementet, deretter ansatt i Manpower.

Manuela Ramin-Osmundsen var barne- og likestillingsminister (A) i den rød-grønne regjeringen 2007–08; den første statsråd i Norge med bakgrunn i ikke-europeisk kultur. Hun måtte gå av etter få måneder pga. uryddighet i ansettelsesprosessen av Ida Hjort Kraby som nytt barneombud.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.