Manuela Ramin-Osmundsen, norsk-fransk tjeneste- og organisasjonskvinne, født på Martinique i Karibia, gift med Terje Osmundsen; norsk statsborger fra 2007. Hun er utdannet jurist fra Paris og har arbeidet som advokatfullmektig i Paris og ved EU-kommisjonen. Hun kom til Norge i 1991 og har arbeidet som stipendiat ved Universitetet i Oslo og rådgiver i Statens helsetilsyn. Leder for Senter mot etnisk diskriminering 1998–2002.

Fra 2002 til 2006 var hun ass. direktør i Utlendingsdirektoratet (UDI), deretter direktør en kort periode 2006, da hun ble nødt til å trekke seg etter avsløringene om at UDIs ledelse hadde brutt med politiske retningslinjer. 2006–07 var hun knyttet til Utenriksdepartementet, deretter ansatt i Manpower.

Manuela Ramin-Osmundsen var barne- og likestillingsminister (A) i den rød-grønne regjeringen 2007–08; den første statsråd i Norge med bakgrunn i ikke-europeisk kultur. Hun måtte gå av etter få måneder pga. uryddighet i ansettelsesprosessen av Ida Hjort Kraby som nytt barneombud.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.