Manuela Ramin-Osmundsen

Faktaboks

Manuela Ramin-Osmundsen
født:
15. juli 1963

Manuela Ramin-Osmundsen er en norsk-fransk tjeneste- og organisasjonskvinne, født på Martinique i Karibia, gift med Terje Osmundsen og norsk statsborger fra 2007. Hun er utdannet jurist fra Paris og har arbeidet som advokatfullmektig i Paris og ved EU-kommisjonen. Hun kom til Norge i 1991 og har arbeidet som stipendiat ved Universitetet i Oslo og rådgiver i Statens helsetilsyn, samt vært leder for Senter mot etnisk diskriminering 1998–2002.

Fra 2002 til 2006 var hun assisterende direktør i Utlendingsdirektoratet (UDI), deretter direktør en kort periode 2006, da hun ble nødt til å trekke seg etter avsløringene om at UDIs ledelse hadde brutt med politiske retningslinjer. I perioden 2006–2007 var hun knyttet til Utenriksdepartementet, deretter ansatt i Manpower.

Manuela Ramin-Osmundsen var barne- og likestillingsminister (A) i den rød-grønne regjeringen 2007–2008, den første statsråd i Norge med bakgrunn i ikke-europeisk kultur. Hun måtte gå av etter få måneder på grunn av uryddighet i ansettelsesprosessen av Ida Hjort Kraby som nytt barneombud.

Hun ble i 2018 utnevnt til direktør for arbeid og inkludering i Drammen kommune.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg