Manpower

Artikkelstart

Manpower, egentlig ManpowerGroup, er et amerikansk personalkonsern (vikarbyrå) grunnlagt i 1948 av advokatene Elmer Winter og Aaron Scheinfeld. Manpower er etter Adecco og Ranstad verdens største på området, og er representert i 80 land og territorier med 2700 kontorer og over 3 millioner tilknyttede vikarer (2017).

Faktaboks

Uttale
mˈænpauə(r)
Også kjent som

tidligere Manpower Inc. (1948–2011)

Manpower åpnet i 1956 sitt første europeiske kontor i Storbritannia. Selskapet overtok i 2000 det britiske IT-konsulentselskapet Elan (grunnlagt 1987) og i 2004 Right Management, et konsulentselskap innen karriereomstilling og lederutvikling.

Omsetning var i 2018 cirka 22 milliarder amerikanske dollar. Hovedkontoret ligger i Milwaukee i Wisconsin.

Manpower i Norge

I Norge ble datterselskapet Manpower AS etablert i 1965 med hovedkontor i Oslo og ytterligere 25 kontorer over hele landet (2018). Selskapet beskjeftiger daglig rundt 6000 vikarer og konsulenter innen administrasjon, bank og forsikring, bygg og anlegg, helsevesen, hotell- og restaurantvirksomhet, ingeniørtjenester, transport, offentlig virksomhet, varehandel, økonomi og regnskap.

Datterselskapet Framnæs Installasjon leverer tjenester innen mekanisk industriland, skip og offshore og er en fortsettelse av virksomheten ved Framnæs mekaniske Værksted i Sandefjord, som ble nedlagt i 1987. Også Elan og Right Management er etablert i Norge.

ManpowerGroup i Norge hadde i 2018 en omsetning på cirka 3,7 milliarder kroner.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg