Manchester by the Sea

Artikkelstart

Manchester by the Sea er en amerikansk dramafilm fra 2016 som er regissert og skrevet av Kenneth Lonergan. I filmens hovedrolle som den tragiske og sørgende Lee Chandler finner vi Casey Affleck, mens Michelle Williams, Kyle Chandler, Gretchen Mol og Lucas Hedges har de andre sentrale rollene.

I den lavmælte dramafilmen følger vi Lee Chandler som bor, drikker og jobber i Boston. Han oppfører seg mentalt ustabilt og er tydelig tynget av sorg. Når storebroren Joe (Kyle Chandler) så dør, må Lee flytte tilbake til hjembyen Manchester-by-the-Sea på kysten av Massachusetts for å ta hånd om nevøen Patrick (Lucas Hedges). Lee og Patrick må få det til å fungere sammen, samtidig som Patrick må håndtere tapet av foreldrene og Lee må takle tidligere relasjoner og alle de uhyggelige minnene fra småbyen.

Manchester by the Sea var en av de mest kritikerroste filmene i 2016 og har blitt nominert til, og vunnet, flere prestisjetunge filmpriser. Filmen vant blant annet Oscar-priser for beste originalmanus og for beste mannlige hovedrolle til Casey Affleck. Affleck har fått mye ros og også vunnet flere andre priser for sin innsats som Lee Chandler.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg