Folketallet  på Maldivene ble beregnet til 392 709 i 2017. Gjennomsnittlig årlig tilvekst i befolkningen var −0,06 prosent i 2017. Forventet levealder er beregnet til 78,3 år for kvinner og 73,5 år for menn (2017). Innbyggerne er av singalesisk, malaysisk og arabisk opprinnelse.

Det er kun et fåtall av de mange koralløyene som er bebodde, og bare 20 øyer har over 1000 innbyggere. Den mest folkerike atollen er Kaafu, hvor hovedstaden Malé ligger.

Islam ble innført i 1153. Så godt som hele befolkningen er sunni-muslimer, og det er forbudt å forkynne andre religioner offentlig. Arkeologiske utgravninger ledet av Thor Heyerdahl i 1980-årene viste at både hinduismen og buddhismen tidligere var dominerende religioner på Maldivene.

Innbyggerne i Maldivene (og på øya Minicoy, som hører til den indiske øygruppen Lakshadweep) snakker maldivisk, også kalt mahl og divehi bas (øyspråket). Det er omstridt hvorvidt maldivisk er en sterkt avvikende dialekt av singalesisk eller et eget språk nært beslektet med singalesisk. Som skriftspråk har det vært  lite benyttet. I motsetning til singalesisk har maldivisk tatt opp mange lånord fra arabisk.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.