Mahmoud al-Aloul er en palestinsk politiker i Fatah. Han har siden 2017 vært partiets nestleder. I den rollen har han blitt nevnt som en mulig arvtager for Mahmoud Abbas.

Han ble født i 1950 i Nablus. Han har en Bachelorgrad i Geografi fra Beirut. I 1967 ble han arrestert av den israelske hæren for sitt medlemskap i Fatah. Etter tre år ble han løslatt, men utvist og sendt til Jordan.

Han fikk raskt en fremtredende rolle i Fatah, både som politisk rådgiver og i de militære styrkene. Han flyttet sammen med lederskapet til Libanon etter at organisasjonen ble utvist fra Jordan etter Svart september borgerkrigen i 1970. Han fortsatte å flytte sammen med Fatahs politiske lederskap da det flyttet først til Tunisia og så til de okkuperte palestinske territoriene etter Oslo avtalen.

I 1995 ble han utnevnt som ordfører i Nablus. Han holdt denne stillingen i ti år. Deretter satt han som arbeidsminister for de palestinske selvstyremyndighetene. Siden 2009 har han sitt i Fatahs sentralkomité. I 2017 ble han utpekt som nestleder i Fatah.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.