Mahmoud al-Aloul

Artikkelstart

Mahmoud al-Aloul er en palestinsk politiker i Fatah. Han har siden 2017 vært partiets nestleder. I den rollen har han blitt nevnt som en mulig arvtager for Mahmoud Abbas.

Han ble født i 1950 i Nablus. Han har en Bachelorgrad i Geografi fra Beirut. I 1967 ble han arrestert av den israelske hæren for sitt medlemskap i Fatah. Etter tre år ble han løslatt, men utvist og sendt til Jordan.

Han fikk raskt en fremtredende rolle i Fatah, både som politisk rådgiver og i de militære styrkene. Han flyttet sammen med lederskapet til Libanon etter at organisasjonen ble utvist fra Jordan etter Svart september borgerkrigen i 1970. Han fortsatte å flytte sammen med Fatahs politiske lederskap da det flyttet først til Tunisia og så til de okkuperte palestinske territoriene etter Oslo avtalen.

I 1995 ble han utnevnt som ordfører i Nablus. Han holdt denne stillingen i ti år. Deretter satt han som arbeidsminister for de palestinske selvstyremyndighetene. Siden 2009 har han sitt i Fatahs sentralkomité. I 2017 ble han utpekt som nestleder i Fatah.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg