Magnus Nilsson, svensk kokk. Han begynte i 2008 å arbeide på restauranten Fäviken Magasinet, som han siden har gjort meget anerkjent både nasjonalt og internasjonalt.

Nilsson reiste etter endt kokkeutdanning til Frankrike og jobbet på forskjellige restauranter der, før han vendte hjem til Sverige og studerte ønologi. I utgangspunktet ble Nilsson rekruttert til Fäviken i 2008 som sommelier, men han fikk etter hvert jobben som sjefskokk. Med fokus på lokale råvarer og tradisjonelle bevarings- og matlagingsteknikker har Nilsson hatt stor suksess ved Fäviken, som til tross for sin avsides geografiske beliggenhet ble tildelt to stjerner i Guide Michelin i 2016.

Nilsson har utgitt en omfangsrik bok om matlaging i Norden, The Nordic Cookbook (utgitt på forlaget Phaidon Press i 2015).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.