Magnus Nilsson

Faktaboks

Magnus Nilsson
Født
28. november 1983, Selånger i Västernorrland
Av .
Lisens: CC BY SA 2.0

Magnus Nilsson, svensk kokk. Han begynte i 2008 å arbeide på restauranten Fäviken Magasinet, som han siden har gjort meget anerkjent både nasjonalt og internasjonalt.

Bakgrunn og historie

Nilsson reiste etter endt kokkeutdanning til Frankrike og jobbet på forskjellige restauranter der, før han vendte hjem til Sverige og studerte ønologi. I utgangspunktet ble Nilsson rekruttert til Fäviken i 2008 som sommelier, men han fikk etter hvert jobben som sjefskokk. Med fokus på lokale råvarer og tradisjonelle bevarings- og matlagingsteknikker har Nilsson hatt stor suksess ved Fäviken, som til tross for sin avsides geografiske beliggenhet ble tildelt to stjerner i Guide Michelin i 2016.

Annet

Nilsson har utgitt en omfangsrik bok om matlaging i Norden, The Nordic Cookbook (utgitt på forlaget Phaidon Press i 2015).

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg