Magic: The Gathering (forkortet MtG, også kjent som Magic) er et samlekortspill som ble lansert av selskapet Wizards of the Coast i 1993. Konseptet ble designet av Richard Garfield.

MtG regnes som det første samlekortspillet i moderne tid, og vokste raskt i popularitet i løpet av 90-tallet. Per dags dato (2017) estimerer man at det er rundt 20 millioner spillere på verdensbasis. I senere tid har det også blitt mulig å spille MtG digitalt via Internett, med store internasjonale turneringer og pengepremier. 

MtG spilles av to eller flere spillere som har hver sin kortstokk bestående av minst 60 Magic-kort. En stor del av spillet går ut på at spillerne samler og velger ut hvilke kort de ønsker å bruke i kortstokken sin på forhånd. Utfallet av en Magic-kamp vil da både avhenge av hvor dyktig spilleren er til å sette sammen en kortstokk, og av spillerens strategiske evner.

I Magic begynner hver spiller med 20 livspoeng. Kampen er over når en spiller går tom for livspoeng, eller når en spiller går tom for kort i kortstokken. Den spilleren som fortsatt har livspoeng eller kort i behold, vil da vinne kampen.

Magic utspiller seg i turbaserte runder. Spillerne må ta i bruk nye kort hver runde for å strategisk oppnå et av de sentrale målene. Til sammen finnes det mer enn 15 000 Magic-kort, som på ulike måter kan hjelpe spilleren med dette.

Nye Magic-kort blir produsert hvert år av Wizards of the Coast. Disse gis som regel ut i tematiske kortserier, med nye egenskaper og grafiske illustrasjoner.

Det har også utviklet seg et stort sekundært marked på verdensbasis for kjøp, salg og bytte av Magic-kort. Prisen på et gitt kort avhenger av faktorer som hvor gammelt kortet er, hvor sjeldent det er og hvilke egenskaper kortet har i spillet. Noen av de mest sjeldne og ettertraktede kortene kan oppnå en verdi på titusenvis av kroner.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.