Mad Men

Artikkelstart

Mad Men er en amerikansk dramaserie fra 2007-2015 som i syv sesonger fulgte det fiktive reklamebyrået Sterling Cooper på Madison Avenue i New York i perioden 1960 til 1970. Serien er både pris- og kritikerberømt, og da særlig for sitt realistiske blikk på denne viktige tidsepoken i amerikansk historie.

I hovedrollen som den genierklærte reklamemannen Don Draper finner vi Jon Hamm, mens Elisabeth Moss, Vincent Kartheiser, January Jones, Christina Hendricks og John Slattery fyller de andre mest sentrale rollene. Mad Men ble skapt av Matthew Weiner, som tidligere hadde vært en sentral del av suksesserien The Sopranos.

Matthew Weiner har spesielt fått mye positiv omtale for hvordan han har integrert sentrale tidsaspekter som mannssjåvinisme, rasisme, ungdomsopprør, hippiebevegelsen og økt forbrukskultur, med evigaktuelle problemstillinger som personlig identitet, eksistensialisme, begjær og tilhørighet.

Mad Men ble produsert av Lionsgate Television, og seriens suksess gjorde at andre amerikanske TV-kanaler satset på mindre vellykkede historiske dramaserier som The Playboy Club og Pan Am.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg