Macy's

Artikkelstart

Macy's er en amerikansk butikkjede som selger et variert utvalg av varer i sine varehus (department stores). Det ble grunnlagt av Rowland H. Macy i 1858. Macy åpnet sitt første varehus på Union Square, Manhattan.

I 2020 hadde Macy's en omsetning på rundt 17,3 milliarder dollar og rundt 90 000 ansatte i over 700 varehus. Hovedkvarteret ligger i berømte 34th street i New York, USA.

Historikk

Allerede i 1903 flyttet forretningen til sine nåværende og berømte lokaler på 34th Street i New York og kunne etter utvidelse i 1924 kalle seg verdens største varehus. Gjennom hele århundret ble det etablert filialer i andre amerikanske byer, kombinert med oppkjøp av andre butikker og butikkjeder. Når detaljhandelen fra midten av århundret ble delvis omlokalisert til bilbaserte kjøpesentre utenfor bysentrum, var Macy's blant de første av de etablerte handelsbedriftene til å åpne utsalg i disse.

Etter en vanskelig periode på 1980-tallet som endte i en styrt konkurs i 1992, ble Macy's oppkjøpt av Federated Department Stores, som dermed ble verdens største varehuskjede. I 2007 skiftet selskapet igjen navn til Macy's.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg