Folketallet i Luxembourg er beregnet til 543 000 (Verdensbanken 2013), og årlig befolkningstilvekst til 2,3 %. Den naturlige tilveksten (fødte ÷ døde) er lav, og det er innvandring som utgjør størstedelen av befolkningstilveksten. Luxembourg hadde i 2012 en fødselsrate på 11,3 promille og en dødsrate på 7,3. Hver kvinne får i snitt 1,77 barn (CIA World Fact Book).  37 % av det totale folketallet er utlendinger, de fleste fra sørlige deler av Europa (portugisere, italienere, franskmenn).

Befolkningstettheten er ca. 209,7 per km2, men er ujevnt fordelt. Bosetningen er tettest omkring hovedstaden, i industriområdene helt i sør og i jordbruksområdene i Gutland. 92 % av befolkningen bor i byer. De største byene er hovedstaden Luxembourg, Esch-sur-Alzette, Differdange og Dudelange.

Ca. 91 % av befolkningen er katolske kristne, og det finnes også protestantiske kristne og jøder.

Offisielle språk er fransk, tysk og letzebuergesch. Sistnevnte er en moselfrankisk dialekt av tysk, som også er morsmålet for størstedelen av befolkningen. Det er vesentlig forskjellig fra tysk (høytysk) og ikke uten videre forståelig for tyskspråklige.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.