Lund & Slaatto Arkitekter AS

Lund & Slaatto Arkitekter AS. Kontorkomplekset til Det norske Veritas i Bærum, bygd 1975 og 1983. Det ble tildelt Houens fonds diplom 1988. Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /KF-arkiv ※.

Artikkelstart

Lund & Slaatto Arkitekter AS, norsk arkitektfirma etablert av arkitektene Kjell Lund (1927–2013) og Nils Slaatto (1923–2001). Lund & Slaatto har gjennom årene fått en rekke utmerkelser for de prosjektene og den arkitekturen de har vært ansvarlig for. Kontoret har blant annet mottatt Houens fonds diplom for fem av sine prosjekter. Lund & Slaatto har også vakt betydelig internasjonal oppmerksomhet.

Kjell Lund og Nils Slaatto grunnla i 1958 partnerskapet Kjell Lund og Nils Slaatto (ANS). Dette firmaet var i funksjon frem til 1995. Firmaet Lund & Slaatto Arkitekter AS ble etablert i 1987 og viderefører det opprinnelige selskapet.

Både det opprinnelige partnerskapet og det nåværende firmaet har prosjektert de fleste typer av bygg og anlegg: industri- og idrettsanlegg, kjøpesentre, kontor- og administrasjonsbygg, skoler, kulturhus, museer, kirker, boliger og hytter.

Produksjon

Kjell Lund og Nils Slaattos bemerkelsesverdige og meget allsidige virksomhet ble innledet med Asker rådhus (1963), belønnet med Betongtavlen, og omfattet ellers blant annet eneboliger, hedret med Treprisen 1966, samt en rekke reguleringsplaner. I tillegg kommer en rekke store prosjekter som:

Lund & Slaatto har i tillegg vunnet flere arkitektkonkurranser, for eksempel om utvidelse av Nationaltheatrets og av Nasjonalgalleriet, og om nytt hovedsete for Norges Bank (ferdig 1987).

Blant nyere fullførte arbeider kan nevnes:

  • St. Magnus katolske kirke i Lillestrøm (1988; Houens fonds diplom 1991),
  • Kulturhuset Sølvberget i Stavanger (1987; Houens fonds diplom 1994) og
  • Karmelittklosteret i Tromsø (1996).

Litteratur

  • Grønvold, Ulf (1988). Lund og Slaatto. Universitetsforlaget, Oslo.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg