Louder than Bombs

Kinoplakaten til Louder than Bombs.
.
Lisens: Gjengitt med tillatelse

Louder than Bombs er en spillefilm fra 2015 regissert av Joachim Trier, og en internasjonal samproduksjon spilt inn i USA. Manus av Trier og Eskil Vogt.

Filmen vant en rekke priser, deriblant Nordisk råds filmpris og fire Amandapriser i 2016. Den ble valgt ut til å delta i hovedkonkurransen under Filmfestivalen i Cannes i 2015, og nominert til Gullpalmen ved samme festival.

Handling

Det stillferdige dramaet skildrer ulike måter å forholde seg til og takle sorg på. Den handler om en familie som strever med å få orden på tilværelsen etter at moren, en krigsfotograf, er blitt drept i en ulykke. Tre år etter samles faren og de to sønnene i forbindelse med en retrospektiv utstilling til ære for moren, men fortsatt er dødsfallet vanskelig å snakke om.

Filmens nære, nedtonede fotografering kombinert med dens mange tidshopp, minsker gapet mellom fortid og nåtid. Slik illustreres hvordan de tre gjenlevende familiemedlemmene fortsatt bærer med seg tapet av moren og ektefellen.

Hovedrollene ble spilt av Isabelle Huppert, Gabriel Byrne, Jesse Eisenberg og Devin Druid. Foto ved Jacob Ihre og musikk ved Ola Fløttum.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg