Lotte Anker er en dansk jazzmusiker, saksofonist og komponist. Sammen med trombonist og komponist Ture Larsen er hun grunnlegger av Copenhagen Art Ensemble, et ensemble som hun også ledet i samarbeid med Larsen i perioden 1996 til 2013. Ensemblet kombinerer moderne jazz med storband-tradisjoner og elementer fra klassisk musikk.

Anker tok som ung utdannelse innen klassisk piano, men gikk etter hvert over til saksofon og improvisert musikk. Hun studerte musikk ved Københavns Universitet, og har en grad i komposisjonsstudier fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, hvor hun blant annet studerte under Bob Brookmeyer.

Anker dannet en kvartett med blant annet pianisten Mette Petersen i 1988. Kvartetten gav ut Beyond the Mist året etter. Bandet ble senere utvidet til en kvintett med trompetist Nils Petter Molvær. Hun har senere spilt i mange forskjellige konstellasjoner, både som leder og som bandmedlem, inkludert en trio med de amerikanske musikerne Craig Taborn (piano) og Gerlad Cleaver (trommer). Trioen har gitt ut album som Triptych (2005) og Floating Islands (2009).

Som del av Copenhagen Art Ensemble og på egen hånd har Anker også samarbeidet med musikere som Marilyn Mazur, Marilyn Crispell, Tim Berne, Evan Parker, Jakob Riis, Mats Gustafsson, Torbjörn Zetterberg og Susana Santos Silva.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.