Lorde er newzealandsk sanger og låtskriver som lager en form for kunstpop og drømmepop. Allerede som 16-åring slo hun gjennom med singlen Royals.

Ella Yelich-O'Connor vokste opp i Auckland-bydelen Devonport. Som tolvåring vant hun en talentkonkurranse og fikk en såkalt "development"-kontrakt med Universal Music. Fascinasjonen for kongelige og artistokrater fikk henne til å velge Lorde som artistnavn. Hun satte en E i slutten av Lord for å gjøre det mer feminint.

I mars 2013 kom Lordes platedebut - et 5-spors minialbum kalt The Love Club EP. Det inneholder singlen Royals, som ble en kjempehit det året, med førsteplass i blant annet USA og Storbritannia, og 3. plass i Norge. Debutalbumet Pure Heroine (juni 2013) fikk meget god kritikk og oppnådde enorme salgstall. I Norge ble det 2. plass og hele 57 uker på VG-lista. Også singlen Team ble en stor hit i enkelte land. Lorde var da bare 16 år gammel.

I 2014 bidro Lorde med tre låter til filmen The Hunger Games: Mockingjay, Part 1. Hun brukte fire år på å lage oppfølgeralbumet Melodrama (2017). Det ble godt mottatt av kritikerne, gikk til topps i noen land og avfødte en Topp 20-single: Green Light.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.