Lorde er newzealandsk sanger og låtskriver som lager en form for kunstpop og drømmepop. Allerede som 16-åring slo hun gjennom med singlen Royals.

Ella Yelich-O'Connor vokste opp i Auckland-bydelen Devonport. Som tolvåring vant hun en talentkonkurranse og fikk en såkalt "development"-kontrakt med Universal Music. Fascinasjonen for kongelige og artistokrater fikk henne til å velge Lorde som artistnavn. Hun satte en E i slutten av Lord for å gjøre det mer feminint.

I mars 2013 kom Lordes platedebut - et 5-spors minialbum kalt The Love Club EP. Det inneholder singlen Royals, som ble en kjempehit det året, med førsteplass i blant annet USA og Storbritannia, og 3. plass i Norge. Debutalbumet Pure Heroine (juni 2013) fikk meget god kritikk og oppnådde enorme salgstall. I Norge ble det 2. plass og hele 57 uker på VG-lista. Også singlen Team ble en stor hit i enkelte land. Lorde var da bare 16 år gammel.

I 2014 bidro Lorde med tre låter til filmen The Hunger Games: Mockingjay, Part 1. Hun brukte fire år på å lage oppfølgeralbumet Melodrama (2017). Det ble godt mottatt av kritikerne, gikk til topps i noen land og avfødte en Topp 20-single: Green Light.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.