Lord's cricket ground

Artikkelstart

Lord's Cricket Ground ligger i London og er nasjonalstadion for cricket i England. Den er også verdens eldste og mest berømte cricketarena.

Arenaen blir oftest bare kalt «Lord's» og eies og drives av Marylebone Cricket Club. Den ligger i bydelen Westminster, i området St John's Wood.

Den profesjonelle cricketspilleren og handelsmannen Thomas Lord hadde allerede i 1797 etablert en cricketbane på stedet som i dag heter Dorset Square. På begynnelsen av 1800-tallet tok han initiativet til å bygge en helt ny cricketbane. Denne sto ferdig til bruk i 1811, men ble lagt ned etter kun to år på grunn av etableringen av Regent's Canal. Lord fant da enda et ledig areale og bygget den nye banen som ble tatt i bruk i 1814. På grunn av pengemangel måtte han selge seg ut av prosjektet, men banen fortsatte å bære hans navn.

Lord's Cricket Ground er i dag hjemmebanen til både Marylebone Cricket Club og Middlesex County Cricket Club. International Cricket Council (ICC) hadde fram til 2005 sitt hovedkvarter her, før det ble flyttet til Dubai. Arenaen er renovert en rekke ganger, og har nå en publikumskapasitet på 28 000.

Under sommer-OL i London 2012 ble konkurransene i bueskyting avviklet på Lord's.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg