Looptroop Rockers

Looptroop Rockers, hiphop-gruppe fra Västerås i Sverige bestående av rapperne Promoe, egentlig Nils Mårten Sebastian Edh, Supreme, egentlig Rolf Erik Mathias Lundh Isén, CosM.I.C., egentlig Lars Tommy Isacsson og produsenten Embee, egentlig Magnus Nils Bergkvist. De hadde sin platedebut i 1999, og har siden vært blant Europas mest respekterte hiphop-grupper. Looptroop ble dannet i 1991 av Promoe og Embee, mens CosM.I.C. og Supreme ble med i gruppen senere. I 1999 ga de ut sitt første album Modern Day City Symphony på sitt nystartede plateselskap David vs. Goliath. Dette albumet ble fulgt opp to år senere med platen The Struggle Continues, som i 2003 ble kåret til beste hiphop-album på den svenske prisutdelingen P3 Guld.

Faktaboks

Også kjent som
tidligere kjent som bare Looptroop

Looptroop er også en sterkt politisk gruppe og spesielt maktmisbruk fra politiet, grafittipolitikk og rasisme spiller ofte en sentral rolle i gruppens tekster. Dette kan kanskje best sees i gruppens tredje album fra 2005, Fort Europa, der tittellåten og albumets første singel "Fort Europa" er et oppgjør med Europas strenge innvandringspolitikk. Albumet fikk en god mottakelse av kritikere, spesielt i hiphop-magasinet Kingsize der Fort Europa fikk toppkarakter og ble omtalt som en ny klassiker.

I 2007 kunngjorde CosM.I.C. at han trakk seg fra gruppen på ubestemt tid for å kunne tilbringe mer tid med familien. CosM.I.C. var derfor med på bare en låt på 2008-albumet Good Things, som fikk en blandet mottakelse av både fans og presse. Looptroop var imidlertid fulltallig igjen da de i 2011 ga ut Professional Dreamer. Looptroop rappet frem til 2013 utelukkende på engelsk, selv om alle rappere i gruppen hadde opptrådt på svensk på gjesteopptredener, soloprosjekter og som en del av det svenske hiphop-kollektivet Sedlighetsroteln. I 2013 debuterte de imidlertid på svensk med albumet Mitt hjärta är en bomb. Året etter gikk de tilbake til engelsk med albumet Naked Swedes (2014).

Looptroop Rockers har aldri markert seg på lister over mest solgte album og de har heller aldri hatt noen virkelige store hits, men gruppen har imidlertid klart å opparbeide seg en stor fanskare både i og utenfor Skandinavia. De har blitt kalt Sveriges største hiphop-eksport av svensk presse, noe som i stor grad skylles at gruppen har turnert veldig mye utenfor hjemlandet. De har blant annet vært headlinere på splash! Festival i Tyskland og Hip Hop Kemp i Tsjekkia, som er de største hiphop-festivalene i Europa. De har også opparbeidet seg en solid fanskare i undergrunnsmiljøer i Tyskland, Japan og andre land.

Gruppen har ofte samarbeidet med Skåne-rapperne Timbuktu og Chords og amerikanske Freestyle fra The Arsonists. De har også figurert i flere historier som seg selv i den svenske tegneserien Rocky av Martin Kellerman.

Både Promoe og Embee har hatt aktive solokarrièrer, og har gitt ut en rekke soloalbum. Embee og CosM.I.C. har også samarbeidet som en duo under navnet The Casual Brothers.

Eksterne lenker:

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg