Lofoten internasjonale kunstfestival – LIAF

Artikkelstart

Lofoten internasjonale kunstfestival – LIAF er en kunstutstilling som arrangeres annethvert år på ulike steder i Lofoten i Nordland.

Faktaboks

Også kjent som

LIAF

Lofoten kunstfestival ble første gang arrangert i 1991, da med en regional og nasjonal profil. På 2000-tallet etablerte festivalen seg som en av Norges viktigste mønstringer av norsk og internasjonal samtidskunst, etter at den fikk navnet Lofoten internasjonale kunstfestival – LIAF i 1999. Festivalen blir vanligvis omtalt som bare LIAF (Lofoten International Art Festival).

Utstillingen blir formet av ulike kuratorer hver gang, og søker å bruke ulike byrom og naturlandskaper i Lofoten-regionen. LIAF er siden 2009 drevet av Nordnorsk kunstnersenter og festivalens eget kunstneriske råd. Rådet engasjerer kuratorer og er ansvarlig for festivalens overordnede profil.

I 2019 ble LIAF tildelt Kritikerprisen i regi av Norsk kritikerlag, som «den utstillingen eller det kunstprosjektet i Norge som medlemmene i Kritikerlagets kunstseksjon mener var av størst betydning i året som gikk».

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg