Lizzie Deignan har etablert seg som en av de fremste kvinnelige syklistene i verden og fikk sitt gjennombrudd da hun vant VM-gull i banesykling i 2009.

av Peter Trimming/Wikimedia Commons. fri

Lizzie Deignan, britisk syklist, sykler for profflaget Boels-Dolmans og Storbritannia.

Deignan har lenge vært ansett som et av de største kvinnelige talentene i sykkelsporten og er mest kjent for å ha vunnet VM-gull i landeveisritt i 2015. I tillegg har hun tatt VM-gull i banesykling i 2009 og OL-sølv i fellesstartrittet på landevei under OL i London 2012. 

Deignan begynte å sykle som 14-åring og tok sin utdanning ved sykkelakademiet (Olympic Podium Programme) til det britiske sykkelforbundet. Som junior var hun i verdenstoppen i både bane- og landeveissykling og vant blant annet sølv i scratch under junior-VM i 2005. Deignan fikk sitt store gjennombrudd på seniornivå i 2009 da hun ble verdensmester i forfølgelsesritt. Under samme mesterskap tok hun VM-sølv i scratch og VM-bronse i poengritt. I 2010 tok hun ytterligere to VM-sølv, i forfølgelsesritt og i omnium

I tillegg til å være blant verdens beste i banesykling har Deignan hevdet seg i verdenstoppen i landeveissykling og vant blant annet ungdomstrøyen i Italia rundt for kvinner i 2009. Året etter tok hun sølv på fellesstartrittet på landevei under Samveldelekene i Delhi, og i 2012 syklet hun inn til OL-sølv i London. Hun tok gull i landeveisrittet under Samveldelekene i 2014. I 2015 vant Deignan VM-gull i landeveisritt og i 2016 vant hun Flandern rundt, Strade Bianche,  Trofeo Alfredo Binda og VM-gull i lagtempo.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.