Lizzie Deignan har etablert seg som en av de fremste kvinnelige syklistene i verden og fikk sitt gjennombrudd da hun vant VM-gull i banesykling i 2009.

av Peter Trimming/Wikimedia Commons. fri

Lizzie Deignan, britisk syklist, sykler for profflaget Boels-Dolmans og Storbritannia.

Deignan er blant verdens fremste bane- og landeveisyklister og er mest kjent for å ha vunnet VM-gull i landeveisritt i 2015. I tillegg har hun tatt VM-gull i banesykling i 2009 og OL-sølv i fellesstartrittet på landevei under OL i London 2012.

Deignan begynte å sykle som 14-åring og tok sin utdanning ved sykkelakademiet (Olympic Podium Programme) til det britiske sykkelforbundet. Som junior var hun i verdenstoppen i både bane- og landeveissykling og vant blant annet sølv i scratch under junior-VM i 2005. Deignan fikk sitt store gjennombrudd på seniornivå i 2009 da hun ble verdensmester i forfølgelsesritt. Under samme mesterskap tok hun VM-sølv i scratch og VM-bronse i poengritt. I 2010 tok hun ytterligere to VM-sølv, i forfølgelsesritt og i omnium.

I tillegg til å være blant verdens beste i banesykling har Deignan hevdet seg i verdenstoppen i landeveissykling og vant blant annet ungdomstrøyen i Italia rundt for kvinner i 2009. Året etter tok hun sølv på fellesstartrittet på landevei under Samveldelekene i Delhi, og i 2012 syklet hun inn til OL-sølv i London. Hun tok gull i landeveisrittet under Samveldelekene i 2014.

I 2015 vant Deignan VM-gull i landeveisritt og i 2016 vant hun Flandern rundt, Strade Bianche, Trofeo Alfredo Binda og VM-gull i lagtempo.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.