Lisa Lie

Faktaboks

Lisa Lie
Lisa Charlotte Baudouin Lie
Født
31. oktober 1980, Trondheim

Artikkelstart

Lisa Lie er en norsk scenekunstner, regissør, dramatiker, skuespiller og forfatter. I 2015 vant hun Heddaprisen i klassen for særlig kunstnerisk innsats for sitt arbeid med forestillingen Blue Motell, som hadde premiere på Black Box Teater i 2013, og som siden er blitt vist på flere norske scener, og i 2020 fikk hun den norske Ibsenprisen for sitt manus til forestillingen Mare, som ble vist på Det Norske Teatret i 2019.

Teaterarbeid

Lie er utdannet ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad. Hun har ofte arbeidet i det frie feltet, med ansvar for både tekst, regi og produksjon. I sine arbeider blander hun ofte referanser fra klassisk kultur og populærkultur, i et fabulerende og assosiasjonsrikt uttrykk.

Sammen med Stina Kajaso stiftet Lisa Lie scenekunstkompaniet Sons of Liberty. Hun driver også scenekunstplattformen Pony of No Return. Blant forestillingene hun har skapt fra bunnen er God Hates Scandinavia (Sons of Liberty. 2006), Skogsunderholdning (Pony of No Return. 2007) og I Cloni (Pony of No Return. 2016). For Trøndelag Teater og Nordland Teater i samarbeid skapte hun forestillingen Uår av Terje Vigen (2017). Mare, som hun skapte for Det Norske Teatret (2019) filosoferte over morsrollen og barnemord.

Bøker

Lie debuterte som lyriker i 2000 med diktsamlingen Forbausende få katastrofer, og i 2005 ga hun ut romanen Armløs slår tilbake. En samling av hennes scenetekster for Sons of Liberty ble utgitt i 2009, under tittelen Sons of Libertys udistanserte Hongi hjerter og hjerner spiddet av enhjørningens anti-trancendentale regnbågs hallojs rosa horfluff med en twist.

I perioden 2013–2015 var hun husdramatiker på Dramatikkens hus.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg