Limbe, by i Kamerun, i provinsen Southwest / Sud-Ouest. Byen var tidligere, opp til 1982, kjent som Victoria – et navn den engelske baptistmisjonæren Alfred Saker ga byen da han grunnla den i 1858. Byen var i misjonens eie helt frem til den ble overlevert til tysk kontroll ved starten av tysk kolonimakt i landet i 1887. Den kom igjen under engelsk kontroll fra 1915, i forbindelse med første verdenskrig.

Limbe er vakkert beliggende ved kysten, ved foten av Kamerunfjellet, med vesentlig små hus spredt over et vidt område med små åser.

Byen har ingen egen kommersiell havn, men en militærbase er beliggende sørøst byen, utstyrt med havn. Det er også et nærliggende oljedepot vest for byen med egen utskipningshavn. Byen utgjør et administrativt senter og et handelssenter og med utdanningsinstitusjoner, inklusive skole for sykepleiere. Byen preges ellers av fiske, offshore oljeutvinning, og noe turisme med hoteller og restauranter, men med vulkansk grunn, lite egnede badestrender. Det finnes imidlertid en botanisk hage og park, og en dyrehage der ulike arter av aper er fremtredende.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.