Laura Dahlmeier

Faktaboks

Laura Dahlmeier
Født
22. august 1993, Garmisch-Partenkirchen
Laura Dahlmeier som går i mål under VM i 2019 i Östersund. Hun kom på tredjeplass.
Av /Reuters/NTB Scanpix.

Artikkelstart

Laura Dahlmeier er en tysk skiskytter som hadde en kort og meget suksessfull karriere. I perioden 2016 til 2018 var hun en dominerende kvinnelig skiskytterprofil, noe som gjorde henne til idrettsstjerne i Tyskland, som er et av landene der interessen for skiskyting er størst.

Karriere

Dahlmeier debuterte i verdenscupen i sesongen 2012–2013. Hun tok sin første verdenscupseier 7. februar 2015 da hun vant sprinten i Nove Mesto. Den samme sesongen tok hun også sine første VM-medaljer. Hun gikk på det tyske gullaget i stafett, og Dahlmeier tok sølv på jaktstarten.

Sesongene 2015–2016 til 2017–2018 ble Laura Dahlmeiers mest suksessrike. Under VM i Holmenkollen 2016 tok Dahlmeier gull på jaktstart, sølv i fellesstart og bronse på normaldistansen, sprint og i stafett.

Så fulgte Dahlmeiers mest framgangsrike sesong. Under VM 2017 i Hochfilzen tok Dahlmeier medaljer på alle øvelser på det daværende øvelsesprogrammet, noe ingen annen skiskytter hadde gjort før henne. Av disse var alle gull unntatt i sprint, der det ble sølv. Denne sesongen vant hun også verdenscupen sammenlagt.

Under OL 2018 tok Laura Dahlmeier gull på sprint og jaktstart, og bronse på normaldistansen. Dahlmeier avsluttet mesterskapskarrieren med å ta bronse på sprint og jaktstart under VM 2019 i Östersund.

Laura Dahlmeier avsluttet karrieren bare 25 år gammel etter sesongen 2018–2019. Da hadde hun hatt langvarige skadeproblemer. Det og presset ved all oppmerksomheten rundt hennes stjernestatus var nok årsakene til at Dahlmeier valgte å avslutte idrettskarrieren så tidlig.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Mats Linder

Fornavnet og etternavnet har byttet plass. Skal være "Laura Dahlmeier"

svarte Ola Nordal

Takk for innspillet. Navnet er rettet. Hilsen Ola i redaksjonen

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg