Larvik Line

Artikkelstart

Larvik Line var et norsk rederi som drev en fergelinje mellom Larvik og Frederikshavn i Danmark. Rederiet hadde røtter fra 1936, da virksomheten ble stiftet som AS Larvik – Frederikshavnferjen (LFF). I 1996 ble Larvik Line AS overtatt av fergeselskapet Color Line ASA, som i 2008 satte inn bil- og passasjerfergen MS SuperSpeed 2 i linjen LarvikHirtshals.

Historikk

Rutebilselskapet Ing. M.O. Schøyens Bilcentraler AS (SBC) i Oslo var både en av initiativtagerne til etableringen av fergeruten og hovedaksjonær. Rederiets første bil- og passasjerferge var MS Peter Wessel, som ble levert i juli 1937. Dette var en pioner i norsk fergefart på utlandet og et av verdens første ro/ro-ferger med akterport, gjennomgående bildekk og baugvisir. Frem til 1960 ble ruten kun betjent fra april til september.

Klosters Rederi AS kjøpte seg opp i selskapet i 1986, året etter ble LFF lagt inn som datterselskap i Vard AS, og i 1988 ble navnet endret til Larvik Line AS. I 1994 solgte Vard AS Larvik Line AS til skipsreder Olav Nils Sunde, som omorganiserte selskapet under konsernnavnet Larvik Scandi Line AS. Fra 2006 ble Hirtshals anløpshavn i Danmark.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg